Permata Hati Kami :D

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, July 17, 2013

No.3! Aisyah Nur Ezzah binti Rosli! ;D

Haha. korang tengokkkk. punyaaa laaa lamaaa terbengkalai belog nehs. makin lama makin sayup.haha.xpe la blalang, at lez ade jugak update.dr xde lgsg kann.haha

Alhamdulillah, finally ALLAH makbulkan doa kami utk nak anak perempuan. doa kami, smoga Aisyah menjadi anak yg solehah macam Saidatina Aisyah R.A dunia & akhirat :)

Al-kesahnye den xtau pun den preggy. sebabnye mmg xde period sbb fully bfeed si Abe Anas ha. Ade la dlm stahun tu 2,3 kali je period.tu pun alahai segan2. maka nya mmg xtau pun bila last menstrual date alih2 lekat ha ngam2 umo Abe Anas stahun. so masa checkup tu bila doc tny bila last period date, wa cakap wa tarak tau doc! haha. so da due date of Aisyah tu based on scan and agk2 doc je laaa. ms tau preggy tu pun xtau nk express feling cemane.xready pun ye, excited pun ye, risau pun ye sbb lmbt amik vitamin kan, mcm2 la. and of kos la plg neves sbb berteka teki lelaki lagi kah?? haha. ye la, dh ade 2 heroes, sape x tingin gurl kan.tpu leeee

Namun tidak ku kesali.ecehhh.sememangnye tawakkal n redha jeee ngan ALLAH taala.plg penting sume sihat n slmt.tuuu jauhhh lg penting.but i kept on telling hubby, tlg doa byk2 agar hati ni kuat andai ALLAH takdirkan another hero for us.haha! ayat powerrr kalah power root! tp ALLAH Mendengar. DIA dengar doa kami. Alhamdulillah. memang xde plan gapo2. seingt nya these few thins yg kami wat:

1) Ms bln pose, dkt2 nk bk pose tu sokmo doa bia dpt anak solehah
2) Nazar
3) Hubby la kne niat n doa nk anak perempuan cuz gender frm sperm kan

Ni jah seingtnya hok duk beringat :) apart from that mmg xde.xde makan2, xde ikut tarikh, tu je.hehe.

back to delivery. Alhamdulillah, ms nk lahirkan Aisyah pun ALLAH permudahkan sama la cam abg2 nye dlu. sampai ospital dlm pkl 1030 mlm, salin2 baju, depa psg ctg (aih, nk jgk psg ni ;p), lama jgk la duk psg mende tudlm 20-30 min den br dtg cek jln ha. ms smpai spital tu doc cek dlm 5cm.

haaa den pun brangan2 laaa lambat lg nih so nk ambik epidural bulih dop? tringinnn tuu nk try gak epidural ape jadah ntah :P nurse tu dtg tanya,btl puan nak epi ni?sy rs puan xlama ni, sat lagi branak la.ms ni sakit dh start strong dh.laju2 ckp kt nurse nak2.pastu nurse tu ckp xyah la puan,nnt puan bsalin br rs efek tu.pastu sy ckp kt die,tp br 5 cm,lmbt lg ni nak branak. pastu nurse tu dgn confidentnye, " caye la puan,sy kje dh lama.stgh jam lagi sy dtg cek confirm dh 9/10 cm". ecehh yeye je nurse ni.pastu die klua ingtkn nk p wat prosiding epi la kan dh patient ni nak.hubby mmg xtinggal la istrinye.setia duk gosok2 blkg wife nye ha.ohhh sweet :') msh segar lg moment tu.keke.


ngam2 stgh jam kmudian nurse dtg lg nk cek jalan sbb katenye ctg tu mcm tnjk kerap je contraction.bile die cek den die senyum."haa kan btl sy ckp kt puan td. dh 9cm pun". ohhhh bia betik??ai pandang hubby, hubby pandang ai.haha.since 9cm mmg xde nye ngade nk amik epi.layannn je laaa sakit branak ha.sempat lagi bgtau hubby, was wondering cemane org yg branak berbelas2 kam bby. hubby xputus2 ingtkn sy suh kep on zikir ingt ALLAH.Alhamdulillah punya suami yg sgt tenang.kita sakit tu toksah cite la kan.mmg longlai dh.suh cpt2 la setel.wat la cemane skali pun.hehe.pastu doc dtg pecahkan air ketuban den kjp je lps tu dh trase nk push.Alhamdulillah 1222 pg Aisyah selamat lahir ke dunia.haaa cpt je kan :)?sejam lebey je. Sungguh sgt bersyukurrrrr.pastu hubby tunjuk, see honey, she's a girl :') hubby iqamatkan den tahnik baby skali.suap air zamzam n kurma. sy pun bfeed la baby lps tu.trase suam2 bdn Aisyah yg br lps klua dr prt mama.indahnyee saat tu.hilang sume sakit. ohh btw she is 3.9kg! cuak den ms scan doc kate 4kg.skali btl.haha.tp kuasa ALLAh taala, senang je die klua and xde koyak ape2 pun kt bwh.hebat kan kuasa ALLAH :)? Alhamdulillah, syukurrr sgt2. jom kite layan gambor2 laaaa.dh habes cite daa :D

 papa little princess :)




ok, next episode kite cite psl doc seri plak.hehe.