Permata Hati Kami :D

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, December 22, 2010

Holiday + Weding trip: KL-Perak-Kedah-Perlis

hahaha.jauh nyee perjalann kannn. bestttt :D!! last wek kami ke perak, kedah & perlis! huishh, jln sakan tuuu. actually ade weding mmbr hubby kat perlis. tapi alang2 tu msti la holiday skali kannns. as always, byk la plannye once dh jln2 ;p gagaggaa.

bertolak frm KL around 9 am. so 1st destination is seri iskandar cuz nk g umah my fave lecturer,mrs shuhani :D shari sblm tu sms mrs ade umah ke x.gagaga.die happy laa kami nk g bjln umah die.dh lame die ajk tp xsempat2 ;p so along da way frm KL - Perak tu,kami flash back sume la kenangan ms bchenta dluuu.hak3.smbil2 crite kat adam. ingt lg ms 1st time nk msk utp, ayah kak fith tgu kami kat hotel @ ipoh.sbb papa xknl jln nk g utp n ms tu ayah kak fith mmg dh migrate to ipoh frm kb (kak fith: tau ke ayah kite tu mmbr ;p?) haha. den stat la cite2 ms mule2 bchenta n tmpt2 yg slalu kami pegi n sape tmn yg kami bw ;p tgelak jee kami da whole journey tu tkenang kesah dlu2 ;p trase skjppp je dh smpai utp & umah mrs shuhani.heee. denmcm biase, pelok cium, mamam2 ambik gmbr den headed to kedah pulakkk.

kat umah mrs shuhani :D



kami tau ade tempt femes mee udang kat kedah iaitu kat sg.dua. so apelagi, another pit-stop la isi perut dlu walhal xlapa mmn pun tp mee udang nye psl.huishhhh, mmg sedapppp la!! puas hatiii :D smpai cni around 4pm dh.den btolak la p harvard hotel & golf resort. harvard hotel ni tletak kat bedong n belong to sime darby.ges wat, staff price murahhh gileee. RM60 je per nite including bfast for two tawuuuu!!

mee udang :D! tliurrr kannnnn~



smpai hotel daaa





den smpai2 tu rht2, solat jap den bw mat adam mandi kolam. huishhh bdk tuu, pantang nmpk air skrggg.skeee gileee.gagagaa~~ so stlh kbiruan pnat mandi, kami pun naik laaa.as for dinner, hubby bw fave place die la, LeeBoss. sdappp gileeeeeeeeeeeee n murah gileeeeeeeeeeee :D!! die nye stlye cam kenny rogers la, main dish wif 2 side dishes. had beef steak while hubby chicken chop.side dishes whiped potato, spageti, ns goreng n wedges.heee. (kt leeboss dim sgt lmpu die so sume gmbr kami gelap :( huk2). we enjoy ourselve smpai xle handle dh.pnuh sgt kot perut niii.xlarat nk bw blk.hahaha.

bdk eksited mndi kolam~





siap2 nk cek it out daaa~ huk3 :(



our bfast.byk lg xsmpt snap ;p



ble la men golf ;p nice view~



esk pagi2 lagi kami btolak ke perlis. n b4 smpai tmpt weding, ade lagi pitstop kami wic is Pdg Bsr.xsah la kanss kalo xjejak cni n tis was my 1st time kat sane.ngeee.ok laa,cam psr mpkb kt klate. so dpt la bbrapa tangakapan hr itu ;p haaa, nk buat ape ngan brg2 tu?tgu next post yeee ;p dh pnat sopim, kami p weding. kat sane jmpe ngan kak shima, abg afeeq n aqeef yg comel :D kami mkn sm2 while waiting for pengantin. 2jam tawuu pengantin br smpai! ish3.kami mmg kne btolak awl la sbb esoknye nk keje.so dlm 230 kami btolak n otw blk jemmm gleeee, as xpctd -.-" penattt tapi enjoyyyy :D!! alll da way frm kl headed bek to kl adam baikkk jee.tddoo jee die haa :D alhamdulillahhhh :D
pdg besau~ gagaga~



ahaaa.hasil tangkapan @ pdg besar besaran ;p



congrats kak intan + abg padil :D!



Alhamdulillah slmt smpai KL.besttt jln2 niii :D so dats abt it. looking forward for another fun session aka hubby nye dept family day :D!