Permata Hati Kami :D

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, December 22, 2010

Holiday + Weding trip: KL-Perak-Kedah-Perlis

hahaha.jauh nyee perjalann kannn. bestttt :D!! last wek kami ke perak, kedah & perlis! huishh, jln sakan tuuu. actually ade weding mmbr hubby kat perlis. tapi alang2 tu msti la holiday skali kannns. as always, byk la plannye once dh jln2 ;p gagaggaa.

bertolak frm KL around 9 am. so 1st destination is seri iskandar cuz nk g umah my fave lecturer,mrs shuhani :D shari sblm tu sms mrs ade umah ke x.gagaga.die happy laa kami nk g bjln umah die.dh lame die ajk tp xsempat2 ;p so along da way frm KL - Perak tu,kami flash back sume la kenangan ms bchenta dluuu.hak3.smbil2 crite kat adam. ingt lg ms 1st time nk msk utp, ayah kak fith tgu kami kat hotel @ ipoh.sbb papa xknl jln nk g utp n ms tu ayah kak fith mmg dh migrate to ipoh frm kb (kak fith: tau ke ayah kite tu mmbr ;p?) haha. den stat la cite2 ms mule2 bchenta n tmpt2 yg slalu kami pegi n sape tmn yg kami bw ;p tgelak jee kami da whole journey tu tkenang kesah dlu2 ;p trase skjppp je dh smpai utp & umah mrs shuhani.heee. denmcm biase, pelok cium, mamam2 ambik gmbr den headed to kedah pulakkk.

kat umah mrs shuhani :D



kami tau ade tempt femes mee udang kat kedah iaitu kat sg.dua. so apelagi, another pit-stop la isi perut dlu walhal xlapa mmn pun tp mee udang nye psl.huishhhh, mmg sedapppp la!! puas hatiii :D smpai cni around 4pm dh.den btolak la p harvard hotel & golf resort. harvard hotel ni tletak kat bedong n belong to sime darby.ges wat, staff price murahhh gileee. RM60 je per nite including bfast for two tawuuuu!!

mee udang :D! tliurrr kannnnn~



smpai hotel daaa





den smpai2 tu rht2, solat jap den bw mat adam mandi kolam. huishhh bdk tuu, pantang nmpk air skrggg.skeee gileee.gagagaa~~ so stlh kbiruan pnat mandi, kami pun naik laaa.as for dinner, hubby bw fave place die la, LeeBoss. sdappp gileeeeeeeeeeeee n murah gileeeeeeeeeeee :D!! die nye stlye cam kenny rogers la, main dish wif 2 side dishes. had beef steak while hubby chicken chop.side dishes whiped potato, spageti, ns goreng n wedges.heee. (kt leeboss dim sgt lmpu die so sume gmbr kami gelap :( huk2). we enjoy ourselve smpai xle handle dh.pnuh sgt kot perut niii.xlarat nk bw blk.hahaha.

bdk eksited mndi kolam~





siap2 nk cek it out daaa~ huk3 :(



our bfast.byk lg xsmpt snap ;p



ble la men golf ;p nice view~



esk pagi2 lagi kami btolak ke perlis. n b4 smpai tmpt weding, ade lagi pitstop kami wic is Pdg Bsr.xsah la kanss kalo xjejak cni n tis was my 1st time kat sane.ngeee.ok laa,cam psr mpkb kt klate. so dpt la bbrapa tangakapan hr itu ;p haaa, nk buat ape ngan brg2 tu?tgu next post yeee ;p dh pnat sopim, kami p weding. kat sane jmpe ngan kak shima, abg afeeq n aqeef yg comel :D kami mkn sm2 while waiting for pengantin. 2jam tawuu pengantin br smpai! ish3.kami mmg kne btolak awl la sbb esoknye nk keje.so dlm 230 kami btolak n otw blk jemmm gleeee, as xpctd -.-" penattt tapi enjoyyyy :D!! alll da way frm kl headed bek to kl adam baikkk jee.tddoo jee die haa :D alhamdulillahhhh :D
pdg besau~ gagaga~



ahaaa.hasil tangkapan @ pdg besar besaran ;p



congrats kak intan + abg padil :D!



Alhamdulillah slmt smpai KL.besttt jln2 niii :D so dats abt it. looking forward for another fun session aka hubby nye dept family day :D!

3 comments:

Fith said...

hamboi2 sakan eh berjln2.
eh taktau pulak bapa2 kita berkawan,hahaha,buleh plak gitu eh,sabo je laa.nexttime kalau gi ipoh lagi meh dtg umah parents kakfith pulak yer,nak bermalam pun boleh haa...

Mrs Li - Faeeza Yusoff said...

heee.dh agk dh msti kak fith xtau ;p insyaALLAH.ade pluang g jengjln umah kak fith plak :D

~lalala~ said...

alalala... kesiannya korang tunggu sampai 2 jam. huhu. rasanya hari tu trefik balik KL dahsyat jugak kan? wah~ tima kasih la banyak2 sebab sanggup datang dari jauh~ ai terharu~
hari tu sori tak prasan faeeza, tapi perasan la rosli. keke.
kedai LeBoss tu slalu nampak, tapi tak penah pegi pon. haha. padahal rumah dkt je. len kali mau try ah. keke