Permata Hati Kami :D

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Sunday, August 8, 2010

bfeeding & working mother

entry kali ni nk share my bfeeding journey. its not easy for a working mother to fully bfeed, realy.. tapi x mustahil n ianya hak seorg ank utk dpt yg tbaik dr ibunye ;) <-- tis wil kep me strong ;)! yet, alhamdulillah, sampai saat ni, ALLAH msh beri kkuatan utk sy trus supply da best for my son ;)
sehat alhamdulillah :D


mase awal2 stat kje dulu mmg 210% la folow schedule. early morning, around 730, tgh hr around 11 am, ptg around 4pm. skali pump, 8 oz, so total sehari for 3 sessions, 3 x 8 oz = 24 oz (lumayan n sgt tratur bukan ;D? Alhamdulillah)

tp ku sangka pns smpai ke ptg, tgk2 pkl 11 sudah hujan~~ hak2~ stlh sbln msk ofis, dh stat pnuh dgn meetings n trainings, mule2 enjak dlm stgh jam or 20 min, skrg sejam due dh lari dr schedule! (yee, sy tau kak zaza company xkan bankrupt kalo sy lari p pump sat ;p), tapi hakikatnye mmg xboleh lari! sungguh!

my meeting bknnye snts kat opis. merata2. biasenye kalo meting tgh hr tu smpai ke lunch la, so dlm 230 br msk ofis blk. ms ni engorge xyah cite la (skt u~), dh pkai pad pun mmg bsh kuyup, skali pump dpt 12oz! best sbb mlimpah2 susu tp xbest dh lmbt n skt engorge tu yg xsdap duduk even lunch mamam heaven n free (consultant byr ;p)

on top of that, pump station juga sudah jd merata2.di mana ada tempat utk bteduh, di situ sy akan pump! kat ofis, kat surau, ofis mmbr,training centre,ats kete, kat hotel, sume la asal boleh~ n peti jugak mnumpang slagi boleh (almost nk mnumpang fridge ofis kak shima @ klcc.ahaks ;p) ni pun cuak esok luse ade training kat kl convention centre.mn ntah nk cr fridge ni~

memandangkn KL ni sume org sdia maklum ngan nge-jem nye,so kete adlh plg kerap jd station utk pump.(buat tirai sket den pump la.hee). alhamdullah, so far even badai mlanda, keje yg xhbs2 n btimbun,balik umah pun pkl 8 / 9 mlm (again, sy kat KL!), tp sy akan tetap maintain n trus berusaha (insyaALLAH), min utk pump 20 oz during working hours! otherwise mmg xcukup la utk adam cuz siang hr kat taska die akan minum MIN 20 - 24 oz. tgk body la kans.haha! (MIN ye puan2 n biasenye lebih dr ni even die dh stat mamam solid skrg! )

so omaknye kene kejar die la.tu pun kalo g pump kat bfeeding rum @ taksa, direct feeding n pump skali harung! (sgt berusaha kans!) jd stok adam xde la sbyk syaura (sgt jeles tau!) kais pagi mkn pagi, kais ptg mkn ptg. ms die demam hr tu sempat la kejar n now balance dlm 20 btol of 4oz saja. nvtheles, 1 2 3 alhamdulillah, syukurrrr :D! most imptn, xpnh rs susah utk adam infact proud dpt fully bfeeding despite all heavy workload :D

adam demam. br lps lap kpale :D

sy nye mcm kak fith jugak. xde petua plik2 or supplmnt. juz amalkan kurma, madu n minum air byk2 :D insyaALLAH ckp. sgt risau akn bln ramadhan yg akn mjelma, tp juz kene yakin dgn rezeki ALLAH, insyaALLAH d pmudahkan :D

di kesempatan ini, sy ingin myusun spuluh jari memohon maaf skiranya ada tkasar bhs, tersalah gurau senda. smoga kite sama2 mendapat keberkatan di bulan yg mulia ini :D

mama: bakpo jeling gitu tu anok?
adam: lagi mau tny ke mama?
(adam geram ngan mama nye yg x reti2 nk angkat die.xhbs2 ambk gmbr.haha!)



kenyang prt sng hatiiiii :D! br lps mamam la tu~~


4 comments:

Fith said...

ya Allah berketul2 budak ni,geramnya nak gigit,hehe.
comel sgtlah adam,picitkan pipi montel tu utk kakfith yer,haha suka-suki je kan...

Mrs Li - Faeeza Yusoff said...

haha.mmg dh jd bina bdn dh kak! cikgu die kat taska (mama die pun same!) dh x larat nk usung die.haha! dh picit daaaa :D!

[Zaza Azlan] said...

adam bam2 nyaaa

walker adelah sebijik macam syaura punye. ada steering krek3 dengan tigger chit2. tp syaura main lompat2 je dulu belum bagi jalan2 lagi hihi.

ooo sekarang jadual akak pun dah lari2. asyik lupa nengok jammm je..nengok2 dah pukul 11 dah uwaaaa..

faeeza cepatlah share pasal resepi2 mamamam. sekarang ni cik syaura macam kelaparan je minum susu every 2-3 hours dah. huhu tapi baru lime bulan

Mrs Li - Faeeza Yusoff said...

hak2.mmg moolaaattt pum :D syaura juge moolat :D haha.walker jusco kans.haruslah same.heee.ble dh bg die jln kak.adam bljr duk dlm walker ms 4 bln lg ha :D insyaALLAH, next post sy psl solid fuds ya :D