Permata Hati Kami :D

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Saturday, August 28, 2010

Ramadhan for Mama Adam :D

Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah :D syukur kerna dpt bertemu Ramadhan buat ke sekian kalinya. sdikit gusar kerna Ramadhan telah berlalu separuh purnama namun ibadahnya tidak seberapa. Penat (work, baby, bfeeding) is the best word to describe but I trust it shudnt be neither reason nor cause for not be able to do ibadah. syg la kalo Ramadhan yg dtg setahun sekali kite xle nak sacrifice kan.

Seperti tahun sudah, akn berkerjar2 utk terawih n tilawah. tapi tahun ni, terawih sekadar di rumah, n tilawah sekadar sempat. although it isnt as much as before, but istiqamah yg penting kan. but I believe that penat lelah yg spatutnya utk ibadah tp di ganti dgn penat lelah utk jaga Adam insyaALLAH, akan di balas setimpal oleh Yang Maha Esa, Rabbul Izzati :D

Speaking of Ramadhan, byk perkara happy yg berlaku. hehe. One of thos yg enlighten me is, unlike any other months and any other bfeeding mummies, my milk production increased :D! Alhamdulillah :D! during working hours, ble produce up to 28oz shari tau! xtmsk direct feeding lagi kt skolah die. so now Adam nye stok more than 40 btls of 4 oz! loks like kene cr freezer lain, tapi mcm mls je. so now menumpang kat fridge skolah Adam.haha. so xpyh la byk stok kt skolah die.heee.

Itu yg di namakan rezeki Ramadhan kan :D in short, percayalah dengan rezeki ALLAH. sesungguhnya Dia lah Pemberi Rezeki & Pemilik Mutlak sekalian Alam :D Well nothin much diff pun da way sy puase. Sahur mmg wajib nasi, (almost collapse second day puase sbb ngade2 mkn ns impit sekui dua je. bajet nk test power la, hambikk :P), kurma - 3 biji sunnah n madu x di lupakan, n glasses of plain water. same je kan? InsyaALLAH akn bertenaga spjg hr n ble produce susu.

My routine hari2 also da same, it juz beza nye extra masak je la. believe it or not, spjg Ramadhan tahun ni x pnh skali pun jejak bazar sbb nye ramaiiii n mahalll ye!! rather msk kt umah.

- wake up for sahur 5 am, klung kleng klung kleng msk (2 lauk sahaja ;p),
- subuh den siap2 g kije.
- pagi pump, tgh hr pump, ptg pump. (still da same).
- blk pkl 530, smpai kui 645, klung kleng msk utk bbuke lagi (3 lauk je. msk lebih sket utk sahur so dat sahur topup lauk sket je),
- den bbuke, maghrib
- biasenye tdo dlu cuz siyeslyyy xlarat!! sume skali dh pengsan by 9pm!
- bgn utk isyak n terawih n moreh (ape2 yg ade dlm peti bedal, kopok lekor, aiskrem, yg goreng2 etc.hahaha)

so dats about my half Ramadhan this year :D! Reallyyyyyyyyyy hope my another half of Ramadhan is better den 1st half. wish me luck yaaa :D! di kesempatan ini juga, ingin mohon maaf sekiranya ada salah silap terkasar bahasa :D selamat menghabiskan 10 mlm terakhir dan smoga kite bertemu dgn lailatul qadr, amiinnn :D

7 comments:

Mohd Hafizd said...

pergh..fullllllllllllllyyyyyyyyyyyyyyyyyyy occupied..

masak apa tuh takmo share? tlor dadar n ikan bilis goreng je ke??


haha


mana gmbo adam??

different kan hidup berumah dan bertangga~

ekeke

Fith said...

macam ni laa bila dah jadi ibu,masa utk ibadah tu mmg kena curi2.insyaAllah moga2 ibadah kita diterima Allah...ada separuh ramadhan lagi,gambarimashou ne!

Mrs Li - Faeeza Yusoff said...

Mohd Hafizd - amboi2 uncle pitya kiteee.x main le ikan bilis n telor dadar jeee.plg x telur bistik ayam oke~ main menu ktorg simple2 je. ye la,2 org mkn je kan. if ayam, wat kari ka, swetsour ka, ikan bawal kari ka, udam celup tepum ka, krutuk udam ka, gitu2 je. 2 lauk je enuf + budu n ulam :D nnt la share msk2 :D n gmbr skali.

Kak Fith - amiiinnn :D tamkiuuuu :D!! gambate utk akak jugak!!

en_me said...

ammvoiii rajinnyer mak masakk..

Mrs Li - Faeeza Yusoff said...

xde la rajin mane en_me.ekekeke~

nawwal said...

bravo mama adam!!!
nnt nwl kena byk ler belajar ngn faeeza.jadi working mother mmg mencabar kan!pape hal nnt nwl consult ngn faeeza k ;)

Mrs Li - Faeeza Yusoff said...

eh2, xsangke Dr.Nawwal juge bc blog ini ;p hahaha! no wories.blee jee. tapi yg pasti kak fith lg hebat.hakhakhak :D