Permata Hati Kami :D

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Thursday, June 23, 2011

Kehamilan kali ke -2 :D

Alhamdulillah, di beri peluang oleh ALLAH s.w.t utk pregnant buat kali yang ke-2 :D this time around Alhamdulillah di permudahkan juga. kami mmg plan utk anak ke -2 once Adam 1 yr old. so dat by da time adik die klua, insyaALLAH die dh nk msk 2 thn once hbs maternity leave. so dh jadi abe besar la kirenye.keke. sanggaatt la xsempat nk update 2nd pregncy ni.ni baru nak update walaupun sudah 6 bln :P sowyyy yee baby cym.btl2 kekangan keje ni wat mama xsempat.but no wories, kasih sygku pdmu tetap sama.eceh :P keke.

morning/afternun/evening/nite sicknes

Alhamdulillah sy tade sicknes lasum, same la cam ngandungkan abe adam dlu ha. cuma kali ni,papa adam ade fenin n heavy gak ms mule2 preggy dlu.tp xlama feninnye.dlm seminggu g2 jek.smpai nk muntah2 papa nye ha.shiaamm papa. but overal was OK.hopefly smpai ke sudah la tade sicknes.

cume semalam sy kne fud poisoning. kali ni sbb makan kopok lekor.ms pregy adam pun kne gak tp sbb mkn kerang.so doc asked 2 avoid mnde2 yg x bersih ni.tp nk wat cemane, kopok lekor 2 peberet.keke

makan minum

tang ni pun alhamdulillah sgt senang cuz maaaakaaann je xbenti n xde any preferences. tu yg naik mencanang2 haa.doc siap tanye lagi last pregncy pun naik byk kan?so die pun expect same thin tis time.muahaha.tp die kate as long as boleh maintain blk after branak den fine lah.

tp seingt sy la, jaman adam dlu cukup sukeee asam n tomyam.tomyam 2 ble kate hr2 lah menu.haha.tp kali ni cam biase je.xde beze pregy ke x.bantai sume! (ish,lagi bahye ni.mkn xhenti2.haha) tp sy ensure la bnde yg sy mkn 2 cukup la sgale2, insyaALLAH.

gender

haa, part ni yg suspen.neither us nor doc knos bout tis.hanya ALLAH yg tau.haha. so far p seken pun xnmpk jelas.baby duk kepit g2.yg jelasnye i yg duk mimpi dpt boy n doc pun ade ckp myb boy sbb nye nmpk mcm boy.org2 skeliling pun kate bentuk perut 2 mcm boy.si abe adam ms 3 bln dh nmpk dh.terang2 tunjuk.haha.

kalo tny sy, of kos la nk spasang, tapi kalo ALLAH kate blum lagi, kami redha :D yg petim,sehat anak 2, sempurna sifat n d pmudahkan segalan2 nya.
so wallahu'alam la laki ke pmpn.xtau lagi. yakin saja lah dgn rejeki ALLAH :D ketentuan-NYA semestinya yang TERBAIK :D

kelainan pregnancy kali ni

dari segi komunikasi ngan baby,kali ni kurang sbbnye tobat bz!sungguh,bkn alasa tp mmg xde ms.dh kat ofis xde nye nk ulit2 perut ha.so sembang skejap2 la lps solat.shiamm baby neh.promise,cover after bsalin neh.time maternity leave.keke

utk keselesaan, papa adam bought maternity pillow cuz he's woried da way i slep,on my back n even my tummy!jrg sgt nak ngiring.so die kasihan lah kat bini die xselese gamaknye tdo.keke. bestttt btl maternity pillow ni! tp rege mak uiihh, dkt 4 hantush! tu pun nasebb ade less.kalo xlagi mahei! bought dreamgenii nye brand.katenye award winning lah. gud thin is, die dual function,ble pkai ms preggy n lps bsalin ble pkai utk nursing.supot blkg n baby.gud2 :D ! tp mmg sleseee i tell u!! mat adam pun truz ttdo lps d sorongkn bantal 2.haha.so die yg rasmi dlu.so papa nye kene alihkan die sbb nak kasi maknye pkai bantal tu.haha

dreamgenii 2 in 1 pregnancy and nursing pillow :D



kali ni, dr awl preggy lg sy amalkan susu kambing, apart from khasiatnye yg baik utk baby n pregnt woman, ianya minuman sunnah kans.hehe.ms jaman adam xminum susu kambing ni.xhbs lg study psl pregncy ms 2.haha.plus kalo sp2 yg xle amik susu lembu / soya,tis is da best sbb ianya xberangin. so hopefly baby sehat2 la ye cym :D putehhh gebuuu, insyaALLAH :D for me ape2 susu pun sume mmg suke! so alhamdulillah,taste susu kambing pun sedap, xde campur gule.kalo nk sedap,bli yg campur madu n kismis,lagi sedap.tp sdikit pengorbanan la kat cni sbb susu kambing ni somehow agak mahal.myb xbyk psaingan kot.

tried hiraq juga tp rs higoat lg sedap kot.2 pendapat sy lah :D



so itu saja lah nk di update utk 2nd pregncy nih. utk kelengkapan baby mostly recycle abe adam punye.tp byk mende geram nk bli baru.muahaha.nnt la update lagi.doakan semuanya bjalan lancar n d pmudahkan segalan urusan, aminnnn :D

2 comments:

Sarah said...

Haa pregnancy pillow mmg best kan? Baru la boleh tidur dgn lebih selesa! hehe

Mrs Li - Faeeza Yusoff said...

haha.tdo lena pagi senyuman :D!